Dagens lunch!

Hej igen.

För ungefär 45 minuter sen efter att jag kommit hem från badet så lagade jag en otroligt god (och nyttig) lunch åt mig själv. Eftersom att vi bara för tillfället hade massa inte så frächa rester i kylen så passade jag på att slänga ihop nytt.
Jag tog fram wookpannan och började med att hälla i olivolja så att det täckte botten. Sen så hällde jag i naturella solrosfrön (ekologiska) och lite salt. Efter det tog jag en tonfiskburk och hällde i. Dock inte vattnet som också finns i burken. Sen hade jag i en avokado, chilipulver, paprikakrydda, salt, och tomatsås (dolmios ekologiska kravmärkta pastasås) och sedan även lök. Jag wookade ihop allting och voila, det blev tonfiskfärs a la Emma!
Otroligt god var den! Lat och hungrig som jag var orkade jag inte koka några slags kolhydrater till tyvärr, men det skulle varit otroligt gott med quinoa kom jag på efterråt. Jag åt faktiskt upp allting själv och nu sitter jag här mer än mätt... Men aja, nyttigt var det ju i alla fall. Min andra portion så la jag i färsen i ett tunnbröd och åt. Mums. Så där fick jag i mig lite carbs ändå:P

Alltså, här har vi ett klarare recept:
tonfiskfärs, 2 pers.

1 silad burk tonfisk
1 avokado
3/4 dl naturella solrosfrön
olivolja efter behov
chilipulver
paprikakrydda
en halv gul lök
2 dl Tomatsås (dolmios pastasås, naturell ekologisk)

Sätt på plattan på ganska hög värme och häll i olivolja i wookpannan så det täcker botten.
Vänta i en minut.
Häll i solrosfröna samt lite salt och "wooka runt" dessa tills fröna fått en brun färg.
Hacka hälften av den redan halva löken och häll i. Häll sedan i tonfisken. Nu kryddar du med paprikakrydda och chilipulver efter eget behov och sedan häller du i tomatsåsen och avokadon.  Hacka sedan runt allt med stekspaden och tillsätt ev. mer olja/tomatsås. Låt wookas tillsammans i ca 2 min.
Klart!
Serveras gärna till pasta, ris eller quinoa eller i tunnbröd som wrap!

Gott va? Och, väldigt nyttigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0